14–16 лютого 2024 року в Києві тривала міжнародна виставка АгроВесна 2024 «Фрукти. Овочі. Логістика», спрямована на просування сучасних технологій у сільському господарстві. Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України на цьому заході експонував свої розробки – мікробні технології для агропромислового комплексу, що зацікавили виробників з України, Польщі, Німеччини та США.
«Родзинкою» інститутського стенду стала його науково-популярна частина, яка привернула увагу і юних, і дорослих відвідувачів виставки – школярів, студентів, викладачів, виробників, блогерів. Учені Інституту демонстрували лабораторний ферментер у дії, зразки різних штамів мікроорганізмів, відомих у харчовій промисловості, аграрній сфері, а також ілюстрацію грибостійкості матеріалів і антифунгальної (протигрибкової) активності деяких речовин.
Другий напрям представляли власне наукові розробки для рослинництва, тваринництва та біоремедіації ґрунтів (тобто їх відновлення за допомогою живих організмів і продуктів їхньої життєдіяльності), унаочнені як у рекламних матеріалах, так і у вигляді
мікробних препаратів, готових для використання на агроринку. Ця частина стенду найбільше зацікавила фермерів і виробників органічної продукції.
Крім того, під час презентації розробок Інституту можна було скуштувати буряковий напій, корисний і смачний продукт функціонального харчування та
капусту, сквашену селекціонованими пробіотичними лактобактеріями з антиоксидантною дією. Особливо привабливою для крафтових виробників, переробних господарств та інших відвідувачів частиною презентації стали сухі закваски для виготовлення
ферментованих продуктів здорового харчування. Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України відкритий до співпраці з усіма зацікавленими особами й організаціями.
За інформацією Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України