Препарати вітаміну B2, отримані за допомогою мікробної ферментації, можуть бути використані для збагачення раціону людей і тварин, як харчовий барвник, а також як лікарський засіб
Штами-продуценти рибофлавіну сконструйовано з використанням сучасних підходів метаболічної інженерії. Оптимізовано склад середовища і умови культивування для максимального виходу цільового продукту. Опрацьовано лабораторний регламент технології отримання вітаміну В2
В Україні аналогів немає. Сконструйовані штами характеризуються високою продуктивністю синтезу рибофлавіну. Основна перевага сконструйованих штамів — висока генетична стабільність порівняно з наявними продуцентами рибофлавіну. Біотехнологічне отримання рибофлавіну зменшить і енергетичні затрати, і хімічне забруднення навколишнього середовища
Пропозиції до комерціалізації
Здійснюється масштабування процесу та розробка промислової технології отримання вітаміну В2. Сконструйовані штами-продуценти і опрацьована технологія можуть забезпечити ринок України. Інститут проводить пошук компанії, зацікавленої у впровадженні нашого штаму